StreekmuseumOns museum laat u de geschiedenis van de regio Peel en Maas zien en beleven in aantrekkelijke presentaties en exposities. Draait u bij binnenkomst ook maar eens aan het Rad van Avontuur en maak spelenderwijs kennis met de 20 interessantste plekken in het Land van Peel en Maas. Hoor de verhalen van Peelwerkers en boeren in 'Mensenwerk', laat je op De Zolder van Horen Zeggen meeslepen door sagen en legenden over rovers en kabouters of luister in De Tuin van Toen naar Tegenwoordig naar de sprookjes van de 'fluisterbomen'.

Het museum is gevestigd in het voormalige klooster Kerkenbosch, dat ondanks een drastische renovatie nog steeds de sfeer van weleer ademt. Elke ruimte in het museum heeft hierdoor een eigen sfeer met een ander thema waarbij veel aandacht wordt besteed aan speelse elementen met het oog op onze jonge gasten.

StreekmuseumBij de informatiebalie kunt u daarnaast terecht voor alle toeristische en cultureel/historische informatie over Helden, Kessel, Maasbree, Meijel en Neer.

De jeugd kan ook dit jaar aan een speurtocht meedoen. Aan het eind van dit jaar wordt een winnaar getrokken. Een reden te meer voor de jeugd om een bezoekje aan het streekmuseum te brengen. U sluit een bezoek aan ons museum af met een kopje koffie met Limburgse vlaai in de Gasterie.

Website: Streekmuseum Peel & Maas